A bolt of Joe…

Koffie is onderdeel van ons DNA, onze drijvende kracht en die delen wij graag met je. Onze koffie is afkomstig van een kleine lokale branderij en wij zijn trots op deze symbiose. Het is een dynamische, ambachtelijke koffiebranderij waar met veel liefde en plezier met een team van toegewijde mensen gewerkt wordt aan het inkopen, branden en leveren van de lekkerste verse koffie. Zij leveren verse koffiebonen en gemalen koffie, gebrand en ongebrand, waaronder Oila’s Private label.

Zuivere koffie

Als ambachtelijke koffiebranderij hechten zij zeer veel waarde aan verantwoorde, duurzame teelt in de koffieproducerende landen. Zij beseffen als geen ander dat zij afhankelijk zijn van de kwaliteit van de groene koffie. Immers: van een slecht verbouwde koffieboon is letterlijk en figuurlijk geen zuivere koffie te maken. Dit is dan ook de reden dat zij doorlopend op zoek zijn naar de allerbeste koffiebonen, die met aandacht en passie verbouwd worden, onder de best mogelijke omstandigheden voor zowel mens als milieu. Dat is pas verantwoord genieten van de lekkerste verse koffie!

Slow Coffee

Koffie gezet door zwaartekracht, just like Newton likes it… 

In Nederland misschien nog een beetje onbekend, maar absoluut een toevoeging op je koffiebeleving, maar wat is het? Het is vooral de tijd nemen voor een lekkere kop bijzondere koffie. De term heeft voornamelijk betrekking op de zetwijze, met een filter, net zoals Oma dat vroeger deed.

Wat maakt slow coffee zo bijzonder?

Behalve de techniek van zetten is dat natuurlijk vooral de smaak. Lang niet alle soorten koffiebonen zijn geschikt voor de snelle manier waarop espresso en cappuccino worden gezet. Vooral koffiebonen met een wat meer fruitig en fris karakter verliezen  hun smaak bij te snelle bereiding, de aangename frisheid slaat dan om naar een minder prettige zuurheid.

De techniek achter slow coffee

Zetmethodes voor slow coffee zijn soms al meer dan honderd jaar oud en zijn erop gericht om zoveel mogelijk van de smaak van de koffieboon te behouden. Net als bij een ouderwets snelfilter wordt bij slow coffee heet water op de versgemalen koffie in het filter geschonken. Langzaam mengt het hete water − dat net van de kook is − zich met het koffiemaalsel en druppelt rustig door het filter. De versgemalen koffieboon krijgt zo alle tijd om zijn smaken en aroma’s aan het water mee te geven, traag doordruppelend tot in het koffiekopje. Je geduld wordt beloond met een kopje aromatische, frisse, milde koffie.